Στο πλαίσιο διεξαγωγής της Ηπατολογικής Ημερίδας «ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ», που διοργανώνει το ΗΠΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, στις 4 Νοεμβρίου 2016

SCOPE School returns to Greece in November 2016! Following our successful SCOPE School in Thessaloniki in 2015, this one day SCOPE School in Athens will provide participants with the opportunity to learn from our international experts, discuss ideas and share case studies and experiences. Read More... Διαβάστε Περισσότερα...

Αθήνα, 8 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ
Τριήμερο ενημέρωσης του κοινού στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη μεταφέρεται το μήνυμα της Επιτροπής για την Πρόληψη του Καρκίνου Παχέος Εντέρου, με ένα τριήμερο ενημέρωσης του κοινού για τη δυνατότητα πρόληψης, ειδικά μέσω της κολονοσκόπησης, του τρίτου συχνότερου καρκίνου στον κόσμο, από την Παρασκευή 16 έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου.

Ευρωπαϊκή έγκριση του συνδυασμού elbasvir / grazoprevir της MSD για τη θεραπεία της Χρόνιας Ηπατίτιδας C

Στα 170 εκ. υπολογίζονται οι ασθενείς με Χρόνια Ηπατίτιδα C παγκοσμίως με τα 15 εκ. να βρίσκονται στην Ευρώπη

Θετική εισήγηση της Επιτροπής Φαρμακευτικών Προϊόντων για Ανθρώπινη Χρήση του EMA για τον συνδυασμό elbasvir/grazoprevir για την Χρόνια Ηπατίτιδα C

Πολύ ευχάριστα είναι τα νέα για τους ασθενείς με Χρόνια Ηπατίτιδα C (HCV) καθώς φαίνεται ότι αποκτούν ένα καινοτόμο όπλο για να την αντιμετωπίσουν. Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή Φαρμακευτικών Προϊόντων για Ανθρώπινη Χρήση (Committee for Medical products for Human Use – CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (European Medicines Agency – EMA) έδωσε θετική εισήγηση για τον συνδυασμό των δραστικών ουσιών elbasvir/grazoprevir, βασισμένη στα πολύ καλά στοιχεία αποτελεσματικότητας και ασφάλειας που προέκυψαν από κλινικές μελέτες με τον συνδυασμό αυτό, σε περίπου 2.000 ασθενείς με HCV σε περισσότερες από 20 χώρες, συμπεριλαμβανομένων και πολλών δύσκολων να θεραπευθούν περιστατικών.

ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Οι σχολικές εξετάσεις αποτελούν μια ιδιαίτερα στρεσογόνο φάση στην ζωή ενός παιδιού. Σε αυτήν την τόσο σημαντική περίοδο, απαιτείται αύξηση των απαιτήσεων των εγκεφαλικών λειτουργιών, ενώ ταυτόχρονα εξαιτίας της αρκετής πίεσης χρόνου και του αρκετά δύσκολου προγράμματος διαβάσματος, επιτείνεται η ψυχική φόρτιση των παιδιών. Η καλή προετοιμασία κατά την διάρκεια ολόκληρου του σχολικού έτους αποτελεί φυσικά τον ακρογωνιαίο λίθο για καλά αποτελέσματα, ωστόσο η σωστή διατροφή, οι ασκήσεις χαλάρωσης και η επαρκής ξεκούραση κατά την διάρκεια της περιόδου των εξετάσεων κατέχουν εξίσου σημαντικό ρόλο, ώστε να μπορεί ο εγκέφαλος να αποδώσει στο μέγιστο βαθμό των δυνατοτήτων του.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Κοιλιοκάκης στις 16/5 επισημαίνει ότι η κοιλιοκάκη είναι μία αυτοάνοση πάθηση που πυροδοτείται από την γλουτένη σε γενετικά προδιαθετιμένα άτομα.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας NHS της Μ. Βρετανίας υιοθετεί καινοτόμο πρόγραμμα των MSD & Verily (πρώην Google Life Sciences) για μείωση κόστους από μακροχρόνιες νοσηλείες

ΑΘΗΝΑ, 31 Μαρτίου 2016: Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της Μ. Βρετανίας αποφάσισε να υιοθετήσει την καινοτόμα πρόταση που ανέπτυξαν από κοινού η MSD και η Verily (πρώην Google Life Science) με την ονομασία «Πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης σε Μακροχρόνιες Καταστάσεις». Το αποτέλεσμα της συνέργειας αναμένεται να βοηθήσει στην αξιολόγηση των ευεργετικών επιδράσεων που έχουν οι νέες τεχνολογίες στην προληπτική μείωση του κόστους για το NHS σε κοστοβόρες μακροχρόνια καταστάσεις νοσηρότητας.

Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου, 2016 - Η MSD Ελλάδας, ανακοινώνει τη λειτουργία μίας νέας ολοκληρωμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία παρέχει πολλαπλές υπηρεσίες και σημαντικά εργαλεία για τον επαγγελματία υγείας του φαρμακείου. Το νέο portal απευθύνεται αποκλειστικά σε φαρμακοποιούς, οι οποίοι μπορούν να εγγραφούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.msdpharmacy.gr και να έχουν πρόσβαση σε πλήθος υπηρεσιών, με σημαντικότερες από αυτές τη δυνατότητα για απευθείας παραγγελία 24/7, την ενημέρωση για θέματα υγείας, την αίτηση και τη δωρεάν αποστολή ειδικών υλικών.

Persuaders RH Consulting μια εταιρία εργατικού δυναμικού, με έδρα το Παρίσι, η οποία είναι εξειδικευμένη στον ιατρικό τομέα, αναζητεί ιατρό γαστρο-εντερολόγο που επιθυμεί να εργαστεί στην Γαλλία.