Να υπάρχει λιγότερο αλάτι στο ψωμί που πωλούν οι Έλληνες αρτοποιοί είναι ο στόχος των κοινών δράσεων που συμφώνησαν να αναλάβουν η Διεύθυνση Διατροφικής Πολιτικής και Ερευνών του ΕΦΕΤ και η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος.

Το ήξερες ότι το παστέλι που τρως έχει 30% λιπαρά; Η αγαπημένη σου γραβιέρα το ίδιο ή και περισσότερο; Αρκετά τρόφιμα που πολύ αθώα καταναλώνεις –ενίοτε χωρίς φειδώ– έχουν μέσα τους «κρυμμένα» λιπαρά που δεν περίμενες...

Πόσες φορές έχετε φθάσει ώρες νωρίτερα σε ένα αεροδρόμιο ή λιμάνι, επειδή κάποιος σας άγχωσε πως αν δεν είστε τουλάχιστον 4 ώρες πριν από την αναχώρηση μπορεί να δώσουν τη θέση σας ή να φύγει το πλοίο ή... να συμβεί κάτι μαγικό στο δρόμο που θα σας μετατρέψει μια διαδρομή 25 λεπτών σε 5 ώρες;

Γράφει ο Μιχάλης Κάβδας
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

«Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται», λέει το ρητό. Εγώ θα έλεγα πως «η καλή ημέρα από τον καφέ φαίνεται». Πιστή οπαδός του καφέ εδώ και χρόνια, δεν μπορώ να φανταστώ πόσες κούπες καφέ έχω πιει στη ζωή μου.

Γράφει η Aγάθη Μιχαήλ
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, B.Sc.

Ο καφές είναι ένα από τα πιο γνωστά και ευρέως καταναλισκόμενα ροφήματα, με την παγκόσμια κατανάλωση να έχει ξεπεράσει τα 9 τρισ. κιλά το 2014! Δεν αποτελεί έκπληξη, επομένως, το έντονο ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας για τη μελέτη των ιδιοτήτων του καφέ στην υγεία του ανθρώπου.

Γράφει ο Γεώργιος Σαλταούρας
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.