Οδηγίες

Βράζετε και σουρώνετε τα ζυμαρικά. Τα διατηρείτε ζεστά. Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και προσθέτετε τον σολομό κομμένο σε λεπτά μακρόστενα κομμάτια. Ανακατεύετε ελαφρά σε χαμηλή φωτιά για να μη λιώσει ο σολομός. Προσθέτετε τον άνηθο. Σιγοβράζετε για 1 με 2 λεπτά, απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε τα ζυμαρικά. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε αμέσως.

Οδηγίες

Καθαρίζετε τα ψάρια από τα λέπια και τα σπάργανα και τα αλατοπιπερώνετε. Τα ανοίγετε από την κοιλιά και τα γεμίζετε με τα αρωματικά χόρτα. Τα βάζετε σε ταψάκι με το ελαιόλαδο, το κρασί, το λεμόνι και τα ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Οδηγίες

Εκτέλεση: 1. Βράζετε τα τορτελίνια σε αλατισμένο νερό. Στα τελευταία 3 λεπτά του βρασίματος προσθέτετε τον αρακά. Σουρώνετε τα τορτελίνια και τον αρακά σε σουρωτήρι, τα ανακατεύετε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα αφήνετε να κρυώσουν. 2. Κόβετε τη ρόκα σε μικρά τεμάχια. Καθαρίζετε το αβοκάντο και κόβετε σε κύβους την ψίχα. Στύβετε το λεμόνι και αναμειγνύετε το αβοκάντο με τον χυμό του λεμονιού. 3. Ανακατεύετε το κρεμμύδι και τον άνηθο με 3 κουταλιές της σούπας νερό και το υπόλοιπο λάδι. Προσθέτετε τον τόνο στραγγισμένο και τη μαγιονέζα. Ανακατεύετε τα συστατικά με μίξερ χειρός, μέχρι να σχηματίσουν ένα κρεμώδες μίγμα. 4. Μοιράζετε τη σαλάτα σε βαθιά πιάτα και ρίχνετε από πάνω το μίγμα με τον τόνο.

Οδηγίες

Εκτέλεση 1. Ψιλοκόβετε το σπανάκι (στραγγισμένο καλά) και το σωτάρετε με το μισό από το ελαιόλαδο. 2. Προσθέτετε το κρεμμύδι και τον άνηθο. Όταν σωταριστούν καλά, τα βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το τριμμένο τυρί. 3. Ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε λίγο αλάτι και πιπέρι. Ψήνετε την ομελέτα σε αντικολλητικό τηγάνι. 4. Τοποθετείτε στην μισή επιφάνεια το μείγμα με το σπανάκι και διπλώνετε στα δύο. Σερβίρετε σε πιατέλα.

Οδηγίες

Λιώστε τη σοκολάτα σε μπαιν-μαρί (χρησιμοποιήστε κατά προτίμηση πυρίμαχο μπολ), ανακατεύοντας συχνά, μέχρις ότου γίνει λεία. Στο μεταξύ, στρώστε ένα ταψάκι με χαρτί ψησίματος. Κόψτε τις μπανάνες λοξά σε τρία κομμάτια και τοποθετήστε ένα ξύλινο καλαμάκι σε κάθε άκρο. Βυθίστε κάθε κομμάτι στη λιωμένη σοκολάτα, προσθέτοντας με ένα κουτάλι περισσότερη ποσότητα μέχρις ότου καλυφθεί καλά. Τοποθετήστε τα κομμάτια στο ταψάκι και πασπαλίστε με τα φυστίκια. Τοποθετήστε στην κατάψυξη μέχρι να πήξει η σοκολάτα, περίπου 20 λεπτά, μέχρι 2 ώρες. (Εάν το γλυκό παραμείνει στην κατάψυξη περισσότερο από δύο ώρες, αφήστε το να μαλακώσει περίπου 20 λεπτά προτού το σερβίρετε).

Οδηγίες

Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα μέτριο σκεύος, αναμίξτε το γάλα, τον εσπρέσσο, τους κρόκους, το σιρόπι και το αλάτι και βράστε σε χαμηλή φωτιά. Αφήστε το, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρις ότου πήξει ελαφρά, περίπου 5 λεπτά. Μετά αδειάστε το μίγμα στο μπολ για να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέστε το τόφου και ανακατέψτε μέχρις ότου γίνει λείο. Αδειάστε τη μους σε οκτώ μικρά μπολάκια. Αφήστε το να κρυώσει για 2 ώρες στο ψυγείο και σερβίρετέ το κρύο, γαρνιρισμένο με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, εάν το επιθυμείτε.

Οδηγίες

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο και τη σόδα σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους. Σε ένα άλλο μπολ, επίσης μεσαίου μεγέθους, ανακατέψτε το αβγό, το γάλα, τη σάλτσα μήλου, το λάδι, την κανέλα, τη βανίλια και το αλάτι. Σχηματίστε μία τρύπα στο κέντρο των ξηρών υλικών και σιγά σιγά προσθέστε το μίγμα του αβγού μέχρις ότου γίνει λείο. Μοιράστε τη ζύμη σε οκτώ μικρά πυρίμαχα μπολ. Σπάστε τη σοκολάτα σε οκτώ κομμάτια και πιέστε την ελαφρά στο κέντρο του κάθε μπολ. Ψήστε 20 λεπτά στον κλασικό φούρνο ή στον φούρνο μικροκυμάτων (το κάθε μπολ χωριστά) για 35 με 40 δευτερόλεπτα. Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη αν το επιθυμείτε και σερβίρετε ζεστά.